bamsearmittandranamn

Alla inlägg under augusti 2013

Av Caroline - 29 augusti 2013 12:57

Gud så skönt att Simon har sluppit alla kräkningar även detta dygn. Vi hoppas verkligen att vi har fått ett svar nu. Vi tror att Simon har gått upp lite i vikt också, de är kanon. Nästa torsdag är det dags för ett läkarbesök, då måste vi ta i tu med lite andra saker. Vid varje måltid Simon får snuttar han endast ca 30 ml av sina 100 ml, det är exakt samma sak varje gång. Man undrar så varför. Vad är det som gör att han inte vill ta flaskan. Tänk om han kunde prata då hade vi kanske blivit lite klokare ; )

Idag är det dags att åka till stan för att fixa lite saker. Simon älskar att åka bil så det är toppen. Vädret är inte speciellt bra idag men jag tycker det är skönt när det inte är 30 grader och stor sol. Man kanske tycker så nu när man är småbarnsförälder.

Grattis igen lillplutt på din 5 månaders dag!!!

Av Caroline - 28 augusti 2013 12:22

Än så länge har det gått bra med den nya maten. Han har kräkts lite, nån mun då och då men absolut inget i jämförelse med hur de va tidigare. Han är en pigg kille som ofta har ett leende på läpparna. De är underbart. Här kommer lite bilder på Simon som är tagna denna vecka. Han är för go vår lilla älskling. Han ger en så mycket energi...

Av Caroline - 27 augusti 2013 21:05

Idag var det dags för ultraljud av lilla älsklingens mage. Han var super duktig. Han fick sitta i famnen på sin pappa, de kunde inte bli bättre. När ultraljuds läkaren undersökte hans mage med ultraljudet log Simon åt honom. De va ju inte första gången han gjorde ett ultraljud.

Direkt efter undersökningen fick vi svar, det var inget fel på Simons mage och tarmar. Vi pustade ut. Spänningarna släppte och huvudvärken kom som ett brev på posten.

Läkaren på neo ringde oss på eftermiddagen och berättade samma sak som vi hade fått höra tidigare på dagen. Vi bestämde att vi skulle köra på med den nya ersättningen som inte innehåller komjölks protein. Om vi inte ser någon skillnad efter tre dygn med ersättningen är det inte de som han behöver. Hittills har han bara kräkts små mängder och inte varje mål, nu hoppas vi att vi har hittat en lösning på detta. Så vi kan gå vidare med andra problem som Simon tampas med.

Håll alla tummar och tår!!

Av Caroline - 26 augusti 2013 20:02

LAH ringde upp på förmiddagen, vi hade fått en läkartid till en av Simons ansvariga läkare. När vi kom dit vägde en av sjuksköterskorna Simon och det var som jag trodde, Simon hade inte gått upp ett endaste gram på en vecka. De oroade mig, vad kan det vara med hans lilla mage. Nu var det dags att träffa läkaren. Innan vi åkte hemifrån hade jag bestämt mig för att jag inte tänkte åka hem igen förens vi fick veta hur det tänkte gå vidare med de här. Man vill inte höra, det kan vara de och de och de. Man vill bara höra: så här går gör vi nu. Och vi fick det svar vi ville...

Imorgon har Simon fått en tid till ultraljud av sin mage. Man vill utesluta att han har för trång magmun och andra tillstånd. Vi fick även en ny ersättning med oss hem som inte innehåller komjölks protein. Nu hoppas vi få svar på vad de här kan vara snart. Simon har inte direkt något hull att ta av utan han behöver verkligen all näring han kan få.

Hoppas vår lilla kille blir bra snart, man tycker så synd om honom..

Av Caroline - 26 augusti 2013 09:22

Dagarna går fort när man har det trevligt. I lördags åkte vi till V-vik för att besöka en helt otroligt go familj som bor där, de är vänner till familjen Axelsson men de känns mer som släkt till oss. Fastän man inte har träffats på jätte länge så känns det som det var alldeles nyss. Det är en underbar känsla. Tack fina Ni för alla presenter!!

Den senaste tiden har Simon haft problem med att behålla maten. Det började för lite mer än en vecka sedan. Han kräks i början, mitten, i slutet eller långt efter sina mål. Det är inte lite som kommer upp heller. Det är då otroligt frustrerande då man vet att vi inte har gjort något annorlunda. Man undrar vad det kan vara som hänt, allt startade som en blixt som slår ner från en klarblå himmel. Jag ringde idag till sköterskorna på LAH och sa att det inte fungerar så här längre utan vi måste hitta en lösning och de är snart. Imorgon kommer dom till oss och väger Simon, men tyvärr tror vi inte att han har gått upp i vikt sen sist. Sjuksköterskorna på LAH skulle ringa upp nu på eftermiddagen när de hade pratat med läkare om hur vi ska göra. Skriver lite mer när dom har ringt.

Av Caroline - 21 augusti 2013 17:42

Tycker så synd om vår lilla kille. Varje mål mår han illa, om han har riktigt tur och sover djupt vaknar han sällan och kräks när vi sondar honom. De värsta är när han är vaken hela målet eller halv sover då slutar de ofta i kräks. I början av september har vi fått tid till läkarna på sjukhuset, vi ska diskutera hur vi ska gå vidare med Simons matsituation. Man pratar om att eventuellt operera in en peg i magen. En sond som istället sitter rakt in i magen istället för att ha den via näsan och ner till magsäcken. Men något som är jobbigt är att dom säger att det kan bli värre med kräkningar speciellt i början då kroppen reagerar på de främmande föremålet. Men sond genom näsan kan man inte ha hur länge som helst. Simon har ju haft sin sond genom näsan ända sedan han föddes 29 mars. Man märker att han börjar bli mer medveten om slangen och han är gärna där och drar. Sedan är det ju jobbigt med en tejp som sitter tvärs över hela ansiktet. En tejp som både kliar och gör ont när vi (mamma och pappa) var och varannan dag ska byta den. Det som känns jobbigt med att sätta en sond i magen är att de kommer behöva söva Simon. Ännu en sövningen, ännu en stund av otrolig rädsla och oro. Men som sagt, Simon kan ju inte föralltid ha sonden i näsan. Rekommenderar läkarna att byta läge, lyssnar vi givetvis på experterna. De som blir skönt för Simon med sond i magen istället för näsan är att han slipper tejpen och skav av slangen som slingrar sig hela vägen ner till hans lilla mage. Samtidigt som han äntligen får vara som alla andra små pojkar utan tejp i ansiktet..

Av Caroline - 21 augusti 2013 09:25

Nu har Simon precis ätit, de gick bra den här gången. Han har inte kräkts än ialf. Försår inte att maten inte hinner rinna bort när vi ger den så långsamt.

Imorgon är det första besöket på BVC, det ska bli riktigt spännande. Äntligen blir det lite "normalt" för även oss.

Av Caroline - 20 augusti 2013 14:30

De är så skönt med en promenad!

Ovido - Quiz & Flashcards