bamsearmittandranamn

Alla inlägg under juni 2017

Av Caroline - 10 juni 2017 06:42

Igår var vi ju hos sjukgymnasten med Simon, de gick bra. Han hade utvecklats framåt även om han är ganska omogen på vissa plan när de gäller det motoriska. Han har tex inte kommit in i det naturliga spring stegen utan springer mer som ett mindre barn. Hon upptäckte även att han har ganska mjuka fötter. De är därför oerhört viktigt att han har bra skor som ger honom bra med stöd. Absolut inte för stora skor. Jag menar inte att något barn ska ha för stora skor men jag som själv jobbar i skobutik rekommenderar alltid en och en halv cm på barnskor, då foten rör sig ca en halv cm när man går. Då har man en cm att växa på, men de funkar inte för Simon. Han blir direkt fummlig och ramlar lätt. Hon såg även att fötterna faller in lite och därför är de bra med lite uppbyggda skor.

Igår va en milstolpe i vårt liv, ett kapitel som äntligen tog slut och vi har nu fått vända sida. Efter flera års kämpande tog vi bort knappen på Simons mage. Det gick jätte jätte bra och Simon var fullt med på noterna. För länge sen när vi pratade om att ta bort knappen sa han att han inte ville. Jag förstår de, då han har haft den så himla länge att han känner att de har blivit en del av hans kropp. Vi är så otroligt glada och stolta över honom, vilken resa de har varit. En resa fylld av oro, rädsla, ångest men också förväntan. Vi har givit Simon tid, tid att på egna villkor får närma sig mat. Utan att vi ska vara där och stressa och pressa honom, de tror jag är nyckeln till mycket. Sen när vi fick upp mer och mer ögonen på hans överaktiva sida byte vi fokus från maten till de vilket jag tror gjorde maten mindre laddad för honom.
9 juni 2017 kommer vi alltid minnas och vara så stolta över. Simon har varit en kämpe under alla dessa år och jag och K har gjort allt i vår makt för att stötta Simon så gått vi kunnat. Men många gånger har man velat lägga sig ner och ge upp men jag är så glad att vi aldrig gjorde de!

Älskade barn!!

Av Caroline - 9 juni 2017 06:36

I natt har jag sovit jätte oroligt, drömt jätte mycket saker. Har de senaste dagarna haft svårt att somna trots att jag varit super trött. Varje gång jag ska sova dyker de upp massa tankar i huvudet som jag inte kan sätta stopp för. Jätte jätte jobbigt.

Igår va en riktig regndag men de satte inte stopp för mig och barnen. Vi va ute och lekte efter förskolan och Emil plaskade i varje pöl. Ni ska få se lite härliga bilder från igår.

Idag ska vi åka till sjukgymnasten nu på morgonen och sen ska vi rocka loss på Leos lekland. Farfar ska följa med och leka lite. Ikväll blir de lugnt, mysa med familjen och njuta av att krisroffer är ledig!

Ha en trevlig fredag, skriver senare hur de gick hos sjukgymnasten!

Av Caroline - 6 juni 2017 19:33

Att få njuta av solen och värmen är så underbart. Jag blir så glad varje dag vi vaknar upp till fint väder, allt blir mycket lättare då även om vissa saker ändå inte blir lättare men ni förstår nog vad jag menar. Tydligen ska de komma in ett regnväder nu men de gör gott för våra växter. Jag försöker se ljuset i de hela :)

Idag har Simon varit hos farmor och farfar och Emil och jag har gått promenad och hängt i trädgården. Märker jätte tydligt att Emil är så redo för förskolan nu, han är så trött på mig och att hänga hemma. Han behöver mer utbyte av barn. De blir kanon för honom även om jag givetvis kommer sakna lilleman på dagarna sen. Den här föräldraledigheten har gått så himla fort denna gång, kanske för att jag fokuserat ganska mkt på Simon och allt kring honom också.

I helgen är vi lediga ihop, ska bli så mysigt. Nu är det inte långt kvar innan K och jag åker utomlands, själva. De är nått vi båda behöver. Jag känner mig jätte trygg med de då jag vet att barnen är hos våra föräldrar. De klarar de så bra. Men visst kommer man sakna dom.

Av Caroline - 5 juni 2017 10:40

Nu va de en ny vecka igen. K är ledig idag, han har jobbat hela helgen så jag tycker de är skönt att de äntligen är måndag :) just nu vilar han och Emil lite. Jag sitter i trädgården lite och bara är. Andas lite. I solen är de riktigt varmt men de blåser en del.

Denna vecka har vi bara ett möte med Simon. Vissa veckor kan de vara upp mot tre. På fredag ska vi träffa en sjukgymnast som vi träffade för ett halvår sen, hon ville göra en uppföljning. Och de är ju bra.

Ibland tänker jag att jag är glad att jag varit hemma i 3 och halvt år för annars hade vi aldrig kunnat gå på såhär många möten. Vi hade aldrig kunnat jobba heltid båda två ialf. Tror inte att de skulle vara en hitt att säga till varje vecka att de är möten på möten var och varannan vecka. Samtidigt så är jag ganska sluten efter dessa tre och halvt år men de tror jag blir bättre sen i höst när jag kommer iväg igen till de "normala" livet. Jag har glömt bort lite vem jag faktiskt är. Jag är ju inte bara mamma utan jag är ju Caroline också. Tror det är viktigt att man tänker på sig själv lite också, att man stärker sig själv. Vi ska ju ändå vara föräldrar väldigt väldigt länge. Mår jag bra, mår även mina barn bra. Tror även att de är viktigt att man ser allt detta själv eftersom de bara är jag som kan förändra mig.

Denna vecka ska vi även besöka vänner till familjen som har fått en liten bebis. Ska bli mysigt att få snussa bebis lite.

En ny liten odling

Molnigt men så härligt ändå!

Av Caroline - 2 juni 2017 21:46

Här kommer två bilder på mina nya fynd, blir så glad!

Ledsen för dålig kvalitet på bilderna, kommer bli bättre inom kort :)

Av Caroline - 2 juni 2017 13:55

De blev ett par nya idag, så himla skönt. Smakrådet godkände dom också så de känns skönt. Känns bra att K tycker dom är fin också då han ska se mig ganska mycket med dom på men givetvis är de jag som ska gilla dom.

Efter besöket på bästa syn/glasögon butiken i stan begav vi oss till butiken där vi har mobilabonnemang idag. Vi båda uppgraderade oss, dock blev de dyrare för mig då jag behövde mer surf än jag har idag för den tar ofta slut. Dock blev de en ny mobil också, min har ju lagt av två ggr så jag är lite rädd att den ska lägga ner helt snart. Så de blev nog bra.

Ikväll blir de mys för hela slanten. På em njuter vi i trädgården då solen börjar titta fram lite. Fyndade två till toppar idag, ska visa senare. Jätte kul när man hittar såna fina kap.

Nu har K åkt för ett tag sedan till jobbet och om en timme blir vi tre här hemma!

Av Caroline - 2 juni 2017 06:10

Idag vaknade Emil kl 04.30, gäsp. De va bara att hå upp och göra en flaska välling och sätta på barnprogrammen så alla andra får sova lite. K skulle komma hem 22.30 igår men kom hem närmre 00.00, så han måste verkligen få sova.

Idag skiner solen här men vi får se om de kommer blåsa lila mycket som igår. De såg jätte varmt ut när man tittade ut men när vi kom ut höll jag på att frysa ihjäl. För ett tag sedan hade vi så otroligt varmt, man blir bortskämd.

Idag ska vi in till stan en snabbis innan K börjar jobba. Jag ska troligtvis beställa ett par nya glasögon om jag kommer till nått beslut någongång. Tycker de är så svårt att bestämma mig, de kostar ju en hel del också. Men med lite hjälp av K kanske jag kommer till ettt beslut.
K börjar 13.30 idag och slutar 23.30 Jag och barnen har inga andra planer för em och kvällen utan vi hänger nog bara i trädgården. Sen är det ju fredag idag så då blir de lite fredagsmys ikväll!

Av Caroline - 1 juni 2017 21:14

Älskar att hjälpa andra som har de svårt. Därför fyndar jag gärna ibland på second hand!

Ovido - Quiz & Flashcards