bamsearmittandranamn

Alla inlägg under maj 2017

Av Caroline - 25 maj 2017 10:55

Åh vilket härligt sommarväder vi har fått, så underbart. Jag och Simon har tagit oss ut på vår uteplats och njuter av de underbara vädret. Han på sitt sätt och jag på mitt. Snart har Kristoffer äntligen jobbat sina otroligt långa pass klart, känns som man inträffas alls mkt när han jobbar så intensivt. Men snart är han ledig, underbart. Imorgon blir det synundersökning för min del och inhandla lite kläder till barnen. Jag har tydligen köpt för stora sandaler till Simon så han måste ha ett par nya. De va länge sen jag köpte dom så jag tänkte han skulle hinna växa i dom men icke. Emil behöver också sandaler så de blir att kolla på saker till barnen. Sen ska vi ut och njuta av vädret.

På söndag har jag och Kristoffer varit ett par i 8 år. Tänk vad tiden går fort samtidigt som det känns som om vi alltid har varit ett par, man känner ju varandra utan och innan eller vad man brukar säga. Vi har ju hunnit med en del på dessa 8 år tillsammans, så härligt.

På lördag är det dags för mig att jobba lite. Få träffa lite kunder och ge lite hjälp, super kul. De är ju jätte kul att träffa mina kollegor också, dom lyfter verkligen hela jobbet. Kollegor är alltid så viktigt tycker jag.

Simon njuter av vädret :)

Av Caroline - 21 maj 2017 17:14

Idag vaknade vi upp till lite bättre väder här i skärgården. De har varit blandat sol och moln, så himla himla skönt. Idag verkar min mage må lite bättre ialf men känner mig fortfarande mör. Mamma har firats med sång, paket och tårta. Vi har även åkt en tur med båten som Simon tycker är jätte roligt. Imorgon bär de av hem igen. De har varit jätte mysigt att vara uppe men synd att jag varit sjuk, men de får bli snart igen. Simon älskar att springa av sig på deras stora tomt, de finns alltid något att hitta på. Och lekstugan är ju hur rolig som helst. Just nu sitter på verandan och andas havsluft, så härligt!!njuter av nuet!

Ute till sjöss med mormor och morfar

Av Caroline - 20 maj 2017 23:24

Så heter ju allsången från Skansen och den texten stämmer så fint in på mina känslor för Sthlm. Nu är vi äntligen här, jag och Simon. Vi har lite egentid med mormor och morfar. De är toppen och Simon trivs som fisken i vattnet. Vi leker, åker båt, umgås och äter god mat. Tyvärr har jag åkt på någon magbakterie så min mage är inte som den ska. Jag känner mig orkeslös och matt i kroppen av allt springande på toan. Så typiskt att de skulle bli så när vi äntligen skulle åka hit. De finns ju värre saker så de är bara att bita ihop.

Jag glädjs så mycket åt varje gång vi åker upp och hälsar på mamma och pappa, de är ju faktiskt inte så konstigt. Det är här jag kommer ifrån, de här är mina rötter. Det är inte alla som har 30 mil emellan varandra. Vi har alltid haft en otroligt nära och öppen relation till varandra och det är därför jag tror att vi har klarat avståndet så bra. Men ju äldre jag blir desto mer saknar jag närheten av dom, att bara kunna komma på en fika. Hjälpa dom med saker de behöver hjälp med. Såna små och korta stunder men också stunder att få ta hand om dom på. Ge tillbaka lite av all kärlek och närhet jag och mina bröder har fått. De är alltid jobbigt att åka ifrån dom och de kommer de alltid att vara. Vi lever i nuet och saker och ting kan förändras fort, de måste vi tänka på. Uppskatta varandra här och nu!

Man ska vara glad och tacksam för vad man har och man ska vara glad för andras skull. Glädjas åt och med varandra. Imorgon är de min kära mammas födelsedag. Jag är glad att vi får vara här och fira den tillsammans med henne, hon är världens bästa på alla sätt och vis.

Många tycker att jag är väldigt verbal och öppen med mina känslor. Varför ska jag stänga in dom?varför ska jag inte säga hur jag känner?jag vill att mina närmsta ska veta vad jag känner och för mig är det viktigt att förmedla mina känslor. Jag vill alltid att mina barn ska känna att de kan prata med mig om allt, allt mellan himmel och jord. Att de ska skratta och gråta tillsammans med mig, dela roliga saker men också tråkiga saker med mig. Vårt hem är byggt av kärlek, tillit, respekt och öppenhet.

Imorgon hoppas jag att jag vaknar upp till en lite bättre mage, vi får se.

Godnatt på er alla!

Min fina familj

Av Caroline - 13 maj 2017 11:37

Den här veckan har bestått av mycket besök på sjukhuset. Vi är jätte tacksamma att de har koll på de mesta men vissa saker blir lite för mycket ibland. Denna vecka var han på ögonmottagningen då de på BVC inte tyckte de va ok att han inte såg raden med bokstäver näst längst ner. Saken är den att vi hade suttit ganska länge med andra tester innan de gjordes och de kändes som om hans koncentration va helt slut. Tycker de borde tänka lite på hans problematik och utforma sina tester efter de för att få de mest rätta resultatet. Jag tror att han många eller de flesta gångerna förstår och kan men gans tålamod har tagit slut för länge sedan. Sedan var han även en annan dag på öronmottagningen och kolla hörseln, samma där så hade BVC tyckt att vi skulle komma dit då hon inte kunde avgöra om han inte förstod instruktionerna till testet eller inte hörde. Vi har aldrig misstänkt att han inte hör och därför känns de så himla onödigt. Så tråkigt att behöva avbryta hans rutiner och lek på förskolan för såna besök. Men men nu är denna vecka snart slut och de känns skönt. Jag har haft sån huvudvärk i fler dagar nu och de är så himla jobbigt när de inte går över.

K jobbade inatt och ska även göra de i natt. Men vi får några timmar tillsammans innan de är dags för honom att gå på passet igen. Idag ska jag försöka fixa klart i våra rabatter. Igår planterade jag ner vår hallonplanta, de blev jätte bra. Jag hoppas den kommer trivas och att de blir mkt hallon längre fram.

Simon lånade min mobil idag och fotade. Idag tänkte jag bjuda på dessa foton, njut.

Denna bild har givetvis jag tagit då fotografen leker!

Av Caroline - 6 maj 2017 18:16

Idag har vi varit ute heeeeela dagen. K jobbade natt och sov till 14 för att sedan åka iväg och jobba 15-23.30 Jag och barnen åt frukost och begav oss sedan ut på en långpromenad på 7,7 km. Emil satt i vagnen och simon på ståbrädan, blev ganska tungt faktiskt. 26 extra kilon men de får jag muskler av :)
På vår promenad räddade vi en larv som skulle bli mat för några myror, vi såg en grävskopa som var i full gång att gräva och två ryttare som va ute på en tur med sina hästar. Man hinner se en del på de kilometrarna. När vi kom hem va det dags för lunch för att sedan vara ute i trädgården och leka. Nu äntligen har vi landat i soffan med lite lördagsmys och Bolibompa, så mysigt!

Av Caroline - 4 maj 2017 07:19

Solen skiner och vem vill inte handla ett par nya skor då. Idag är de min jobbdag och sen har jag några ärenden på stan jag måste göra innan de bär av hem till La familia!!

Igår rensade jag två av våra rabatter, oj så mkt ogräs. Nu är de bara en rabatt kvar som jag får fokusera på nästa vecka. Nästa vecka blir det att handla markduk och nu gjord samt gödsel. Nu ska äntligen rabatterna hålla sig fina mer än en vecka.

Vilket väder vi har, nu gäller det att njuta då de skulle vända nästa vecka.

Av Caroline - 1 maj 2017 07:43

Det gick bra i fredags hos barnpsykologen. Både jag och K visste nästan vad hon skulle säga. Simon är så humla fint utvecklad på mycket men hans koncentration och överaktivitet är väldigt outvecklat och han är som ett mindre barn när det gäller det. Hon tycker att han är så mycket efter på de så hon vill att vi remitterar honom till bup så vi kan få hjälp. Hon tror han kommer behöva stöd och hjälp när han börjar i skolan, hjälp med att inte styras av alla impulser. Såna impulser som du och jag kan sortera i hjärnan. Vi kan välja att fokusera på en sak även fast någon tex kommer in i rummet när vi exempelvis lagar mat men det kan inte Simon. Vilket kan då bli svårt med koncentrationen i ett klassrum där de händer massa saker hela tiden. Simon kan och vet så himla mycket men han begränsas av denna problematik.

Jag är så tacksam att vi fått så bra hjälp med mycket när de gäller Simon. Allt kring hans matproblematik har vi hela tiden stöttats av otroliga människor och att få hjälp med detta när Simon är 4 år och inte 7 år och går i skolan redan, känns bara så bra.

Simon och K sover sött och Emil och jag gick upp 06.30 idag. Solen lyser och jag känner att de blir en riktigt fin dag.

Ovido - Quiz & Flashcards